[...] 00:49:10 Przepis prościutki :-) Twaróg z odżywką, awokado (jeśli akurat mamy przewidziany) i kakao blendujemy z rozpuszczoną żelatyną (u mnie zazwyczaj pół kubeczka wody z 1-1,5 łyżeczki żelatyny). Zblendowaną masę przelewamy do miseczki dodajemy np. migdały lub inne dodatki wedle uznania i do lodówki. Gotowe :-) Czyli taki sernik na [...]
[...] lnianego - to wszystko wymieszać widelcem lub zmiksować i na patelnię połowa przesmarowana masłem orzechowym i na to wymieszany serek ricotta50g+20g kazeiny (trochę dodane wody, bo za suche było), na wierzch smaruję dżemem rabarbarowo-truskawkowym lub jakieś owoce kładę pokrojone i trochę sosu zero z Allnutrition czeko orzech (mópj ulubiony po [...]
[...] 10g karobu, trochę słodzika lub nie, chilli, imbir, cynamon, wszystko wymieszać i na patelnię Później smaruję połowę masłem orzechowym na to kazeina z małą ilością wody, żeby był taki gęsty budyń, na pół i po ostygnięciu do lodówki. Przed samym zjedzeniem jeszcze wrzucam do zamrażalnika na 30 minut, bo fajny taki mocno schłodzoy :-) [...]
[...] Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-26 13:21:18 Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu :-) Do miski wrzucasz mascarpone, wpc, awokado, kakao dodajesz trochę wody np. mineralnej żeby móc zblendować i wszystko blendujesz na gładką masę, przelewasz do drugiego naczynia i dodajesz składniki na jakie masz ochotę tj. owoce, wiórki [...]
[...] Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-26 13:21:18 Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu :-) Do miski wrzucasz mascarpone, wpc, awokado, kakao dodajesz trochę wody np. mineralnej żeby móc zblendować i wszystko blendujesz na gładką masę, przelewasz do drugiego naczynia i dodajesz składniki na jakie masz ochotę tj. owoce, wiórki [...]
Dla tych co liczą makro do 0.1 to najlepsza wersja wg mnie: 250g twaróg chudy 220-240ml wody 3g bollero(polecam do tego wagę jubilerską) 10g żelatyny Szczypta soli(podbija smak) 10-20 słodzików(ja daje 20 ale jestem poj**any jeśli chodzi o słodkość, moja jak czasem mi podjada to mówi, że aż przykro słodkie, tez zależy jakiego słodzika używacie, [...]
[...] Wystarczy wtedy wrzucić nasz kleik do mikro na 1-2min, najlepiej sprawdzać co 30s i wtedy guma juz nie potrzebna. Tez clue jest aby trzymać proporcje 5:1, 500-520ml wody na 100g maki i powinno wyjsć ^^ Jak nie chcemy ładować wheya tam, a wolimy zjeść sobie mięcho. To udajemy sie na Allegro kupujemy aromaty te ze słodzikiem w opak po [...]
[...] do jednej miski i miksujemy ok. 60 sekund. - białko - sos niskokaloryczny znanej firmy - twaróg chudy - 12 skruszonych tabletek słodzika - 5gr rozpuszczonej żelatyny w 150ml wody _________ Płatki cornflakes i ¾ naszego jęczmienia ekspandowanego wsypujemy na spód naczynia w którym uplanowaliśmy zrobić deser. Zalewamy to naszym zmiksowanym [...]
[...] gruby mega nie byl, bo farszu mogło byc troche więcej ale byl naprawde smaczny Co do domowego Riso: Na 4 porcje idzie: 200g ryz 20g budyń bez cukru 400ml mleka 600ml wody Slodzik + aromat (o takim samym smaku o jakim był budyń, chociaż jak użyjesz waniliowego to zawsze bedzie pasować) 200g fruzeliny z AN Takze próbowaliśmy robić to z [...]
[...] gruby mega nie byl, bo farszu mogło byc troche więcej ale byl naprawde smaczny Co do domowego Riso: Na 4 porcje idzie: 200g ryz 20g budyń bez cukru 400ml mleka 600ml wody Slodzik + aromat (o takim samym smaku o jakim był budyń, chociaż jak użyjesz waniliowego to zawsze bedzie pasować) 200g fruzeliny z AN Takze próbowaliśmy robić to z [...]
A na deser herbatka cytrusowa do tego galaretka celiko bez cukru truskawkowa dwie sztuki 800 ml wody 20 tabs slodzika i człowiek żyje na low carbie :-D /SFD/Images/2015/5/23/a0d0a7810a744f648f85187447215832.jpg
[...] tego twaróg z waldenem marshmallow i trochę z czekoladowym a na wierzch masło migdałowe! !! Zjadłabym 20 takich gdybym mialar na talerzu :)) :)) Coś czuje ze naleśniki zagoszczą u mnie teraz często. Wez Ty sobie Sforciu wymieszaj porcje prochu z 3 łyżkami wody, zakręcaj łychą az sos sie zrobi i wymieszaj z tym jagody, maliny albo borówki 8-)
tortille made in home? Tak, robione w domu - szklanka mąki mąki pszennej, tyle samo razowej, jajko, woda (żeby uzyskać odpowiednią gęstość) i łyżeczka oleju + coś do posmarowania patelni - tak z pamięci, bo mąki i wody dosypywała trochę na oko.
[...] przypraw wedle uznania ,wegeta ziola czosnek co kto lubi ,albo ostry sos ;-) zalewamy wrzatkiem pare milimetrow ponad poziom platkow I mieszamy wideelcem okolo minuty,zostawiamy na 10-15 minut zeby platki zabraly wode I gotowe ,jak ktos chce bardziej geste to mniej wody ,albo wiecej ;-) naprawde fajna alternatywa dla platkow owsianych ,smacznego
Tomb, jak następnym razem zrobię to policzę dokładnie ile czego daję, bo niestety zawsze robię na oko :-) W składzie jest mąka gryczana 3/4 i ryżowa 1/4 ,do tego 1/3 mleka i 2/3 wody, jedno jajo i 3 białka (bo akurat miałam w lodówce) Wychodzą elasytczne,smaczne, na drugi dzień delikatnie się łamią jednak w niczym to nie przeszkadza
Zjadliwe? przepis proszę! Są pyszne :-) W przepisie jest oliwa ja nie dałem, a do ciasta bo lubię lekko słodkie ciasto to dodałem słodzik zanim dolałem wody dą mąki http://www.sfd.pl/Pierogi_pe%C5%82noziarniste_na_nadchodz%C4%85ce_swieta_i_nie_tylko-t1096589.html Schab, ziemniaki, mizeria i jeszcze raz pierożki :-) [...]
@vinang - jak robisz taki baton? :) 50g masła orzechowego + 20g odżywki białkowej, mieszam i dodaje odrobinę wody. Kształtuje i owijam folią spożywczą. Wkładam do zamrażalki na całą noc ale wystarczy nawet 2-3h. ;)
Ciasto: skladniki na 4 porcje 3szkalnki maki pszennej graham typ 1850 7g drozdzy suszonych 4 lyzki oleju 250ml wody lyzeczka soli lyzeczka cukru A co kto wrzuci do srodka to juz wedle wlasnych upodoban Ja dodalem akurat tutaj: kapusta pekinska ogorek swiezy ogorek kiszony filet z kurczaka- grillowany/smazony (na masle klarowanym) cebula sosy: [...]
[...] jest z patelni :) zblendowane płatki orkiszowe i jaglane (20g + 20g) + całe jajko + białko jaja (bo tak mi w makro pasowało ale na spokojnie mogą być dwa całe) + odrobina wody (konsystencja jak na naleśniki) + ulubione przyprawy. Żeby lekko się zapiekł wrzuciłam go już ze wszystkim w środku do nagrzanego tostera (lekko otwartego) Zmieniony [...]